Solvarme

Bliv din egen producent

Med et solvarmeanlæg bliver du din egen producent af grøn vedvarende energi, og du kommer til at dække en stor del af din husstands energiforbrug med gratis energi fra solen.Et solvarmeanlæg kan ikke stå alene som varmekilde i Danmark, men er et glimrende supplement til et oliefyr, men også gasfyret kan få en hjælpende hånd fra solvarmen. Glæden og tilfredsstillelsen ved at se det varme brugsvand blive produceret af solens stråler er simpelthen uovertruffen.


To slags solvarmeanlæg

Solvarmeanlæg fås i dag i to varianter. På den ene side finder du det klassiske pladesolvarmeanlæg. Plade-anlægget, eller plansolfangeren, er en gennemtestet løsning med lang holdbarhed. Den består af en mørk absorberplade, der optager solens varme og afgiver den til en væske inde i solfangeren. Plansolfangeren er den billigste og mest gennemtestede typer solfanger. Rørsolfangeren er en nyere type og kaldes også vakuum-solfanger på grund af solfangerens konstruktion. Solfangeren består af en række glasrør, der er isoleret med vakuum som indmaden i en termokande. Inde i røret bliver der akkumuleret varme, der overføres til en væske, der igen afgiver varmen i din varmtvandstank.

Det kan du bruge solvarme til

Solvarmeanlæg kan bruges til tre ting i husstanden. Du kan vælge blot at lade dit solvarmeanlæg opvarme dit brugsvand. Det vil sige det vand, du har i vandhanen. Det er et mindre anlæg, hvor du skal bruge et solvarmeanlæg påmellem 3 og 6 kvadratmeter og en varmtvandsbeholder på 2 - 300 liter. Et sådant anlæg kan dække ca. 70% af en lille families forbrug af varmt brugsvand.

Du kan også vælge at opsætte et solvarmeanlæg til rumvarme. Her skal størrelsen på anlægget være op til 12 m2 og have en varmtvandsbeholder på godt 300 liter. Med en energioptimeret bolig kan du forvente at op til 70% af dit forbrug vil blive dækket af solenergi.

Til sidst kan du også opsætte et anlæg der dækker både brugsvand og rumvarme. Det kræver op til 18 m2 solvarmeplader, og dækker op til 30% af dit samlede varmeforbrug og kræver en vandtank på 300 liter.

Serviceordning

Et solvarmeanlæg er en langtidsholdbar investering. Vi anslår at dit solvarmeanlæg holder mellem 20 og 30 år. Derfor vil det også være godt, at få det efterset med faste intervaller.

Det tjekker vi for dig

Styringsautomatik - Fungerer alt optimalt?

Frostsikring - Er solfangervæsken frostsikker og er der nok solfangervæske på

Tæthed -i tjekker visuelt om anlægget er tæt

Flow - vi sikrer at pumperne fungerer som de skal